Onze predikant

 

 

Onze vaste predikant is Joost Röselaers.

Joost(1979) is sinds 1 september predikant in onze gemeente; hij is ook predikant in Vrijburg, Amsterdam, sinds 2017. Van 2013 – 2017 was hij predikant in de Nederlandse Kerk in Londen. Vanuit zijn kerk in Londen gaf Röselaers vorm aan het Dutch Centre en de Nederlandse City Lunches(NCL) in Londen. Door deze vernieuwende activiteiten is de Nederlandse Kerk in Londen geworden tot een plek van ontmoeting en zingeving voor alle Nederlanders in Londen- kerkelijk of niet.

Joost groeide op in het buitenland, eerst in Genève, later in Dakar. Na de Vrije Hogeschool in Driebergen studeerde hij theologie in Leiden en Kaapstad. Tijdens zijn studie was Joost bestuurslid bij de vereniging Jonge Vrienden van het Concertgebouw. Joost studeerde af op het verzoeningsproces in Zuid-Afrika.

Naast zijn werkzaamheden als predikant is Joost actief in de politiek en in verschillende besturen(o.a. Vrije Hogeschool, Weduwen-en Wezenfonds, Rotary Amsterdam) en gaat hij jaarlijks met de Johanniter Hulpverlening mee met een vakantieweek voor mensen met een lichamelijke handicap.

In 2012 verscheen zijn eerste publicatie, ‘ Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’. Hij is ook auteur van ‘ kom vanavond met verhalen’, ‘ ons leven vieren’ en ‘ tolerantie in turbulente tijden’. Hij schrijft regelmatig opiniestukken in o.a. Trouw, De Volkskrant en NRC Handelsblad. Hij is essayist van het Financieele Dagblad.

Op onze homepage, rechts, vindt u de rubriek’ In de Media’ waarin recente publicaties van Joost geplaatst worden.

Joost is actief op Instagram en Twitter en te volgen op www.twitter.com/roselaers.

Meer informatie over hem is ook te vinden op linkedin.

Telefoon: 06 55776713

Email: jhroselaers@online.nl