Zomermiddagbijeenkomst over ‘Toegepaste Kunst in West-Europa’

Datum
wo 10 jul 2019
Tijd
00:00
Locatie
-

Net als in eerdere jaren organiseren we in samenwerking met de Doopsgezinden, de Vrijzinnigen en nu ook met de Lutheranen en de Vrijzinnige Huiskamergemeente weer drie ‘luchtige zomermiddagbijeenkomsten’.

De bijeenkomsten zijn steeds op woensdagen van 14:30 tot 16:00 uur.

Op 10 juli is het onderwerp ‘Toegepaste Kunst in West-Europa’

In de Majellakapel (Iepenlaan 26) wordt dan door Lutheraan Jan van Cadsand een voordracht gehouden over vernieuwingen in kunst en architectuur aan het eind van de 19e eeuw.

Wat begon als een reactie van hervormer William Morris tegen de eenzijdigheid en slechte kwaliteit van meubelen en gebruiksvoorwerpen, na de industriële revolutie in Engeland, bracht daarna tot circa 1930 in met name West-Europa geheel nieuwe kunststromingen tot stand.  De benaming en vormgeving hangt af van het land waar en de periode waarin de nieuwe kunst werd vervaardigd. Bij de voordracht worden beelden geprojecteerd van de nieuwe stromingen, waaronder Amsterdamse School, kerkinterieurs in den lande, expositie in het Stedelijk Museum in Amsterdam, film van het Gemeente Museum in Den Haag en andere.Alle activiteiten