Kerkdienst met ‘Koningspreek’ door Tamarah Benima

Datum
zo 7 okt 2018
Tijd
00:00
Locatie
-
Rabbijn Tamarah Benima

Rabbijn Tamarah Benima

Kerkdienst o.l.v. ds. Friso Boogerd, waarin Tamarah Benima de Koningspreek (‘preek van de leek’) zal verzorgen.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Henk van ‘t Hoff uit Nieuwkoop.

Tamarah Benima is sinds 2008 rabbijn en journaliste.
Ze was van 1992 tot 1999 hoofdredacteur van het Nieuw Israëlisch Weekblad (NIW).
Benima kreeg in 2008 haar bevoegdheid als rabbijn.
Ze is opgeleid aan het Robert A. Levisson Instituut, de eerste rabbijnenopleiding in Nederland van de Liberaal Joodse Gemeenschap. Ze studeerde af samen met drie andere vrouwelijke collega’s en één mannelijke.

Tamarah Benima (1950) heeft als rabbijn de zorg voor drie joodse gemeenten.
Beit HaChidush is een Jewish Renewal gemeente, die zijn diensten houdt in de Uilenburger Synagoge te Amsterdam. Dit is een gemeente met leden uit heel Nederland. Een substantieel aantal leden behoort tot de LHBTIQ+-gemeenschap. Daarnaast zijn er een flink aan expats lid.
In de Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland (PJGNN) werkt Benima sinds 2005, toen ze er met een stage begon. De kehilla komt bijeen in Zuidlaren (Drenthe) en heeft leden uit de drie noordelijke provincies.
De Liberaal Joodse Gemeente Friesland (Heerenveen) werd te klein en is een fusie aangegaan met de PJGNN. Maar er worden nog wel sociale bijeenkomsten georganiseerd tijdens de joodse feestdagen.
Haar werk omvat het leiden van diensten, lesgeven (o.a. aan mensen die joods willen worden), voltrekken van joodse huwelijken, leiden van joodse begrafenissen, geven van pastorale zorg en het geven van lezingen.
Verder geeft ze lezingen en les in heel Nederland en is ze regelmatig op de radio te horen.
Benima is al meer dan veertig jaar Soefi in de traditie van Inayat Khan.

Deze ‘Koningspreek is een activiteit in het kader van de Koningskamer van de Remonstranten Naarden-Bussum aan de Koningslaan 2b in Bussum.Alle activiteiten