Zondagmorgen 12 mei om 10.30: triodienst in de Majellakapel met drs. Etje Verhagen

door Ellen de Jong

Etje Verhagen heeft haar eigen Praktijk ‘ De Beken ‘ waar zij allerlei patiënten begeleidt op verschillende vlakken. Zij vertelt op haar website:

‘ We leven in een maatschappij waarin we ervan uitgaan dat alles toch wel zo’n beetje oplosbaar is. En als dat dan ineens heel anders uitpakt, omdat je je baan kwijt bent, je relatie stuk loopt, je te maken krijgt met een ernstige ziekte en misschien zelfs te horen krijgt dat je niet beter kan worden, dan is dat voor velen zoeken naar een weg in een onbekend land zonder richtingaanwijzers, of voelt het leven als waden door een moeras.

Een gids kan dan helpen, iemand die door studie en ervaring weet waar je houvast kunt vinden, hoe je weer richting kunt geven aan je leven, welke hulpmiddelen je kunt inzetten om weer grip op de situatie te krijgen.

Soms ga je dit proces van zoeken noodgedwongen of liefst alleen, soms helpt het een of meer anderen erbij te betrekken. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en wat het meest wenselijk isd door middel van gesprekken waarin deze zaken aan bod komen, geordend worden en waarin je kunt zoeken naar kracht om door te gaan.’

 

 

gepubliceerd op 27 augustus 2023