17 oktober om 20.00 uur: Koningslezing met Joris Voorhoeve

door Ellen de Jong

‘Europa en de oorlog in Oekraïne’

Joris Voorhoeve zal op 17 oktober onze gast zijn met een Koningslezing over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Al vijftig jaar houdt hij zich bezig met het internationale bestel. Wat hem opvalt: ook geïnformeerde krantenlezers hebben te weinig besef van de verregaande gevolgen van deze oorlog. Oorlog voeren is als het rijden in zeer dichte mist: soms onvoorspelbaar op de korte termijn. Terwijl je goed moet denken over verschillende toekomstscenario’s. Wat als Oekraïne de oorlog verliest?

Prof. Dr. Joris Voorhoeve was onder andere fractieleider van de VVD, directeur van Instituut Clingendael, minister van Defensie, deeltijdhoogleraar Internationale Veiligheidsstudies aan de Nederlandse Defensie Academie NLDA, lector internationale vrede, recht en veiligheid bij De Haagse Hogeschool en hoogleraar Internationale Organisaties aan de Universiteit Leiden.
Begin dit jaar verscheen zijn boek ‘Ware moed’. In zijn boek schetst Voorhoeve de offers die de Oekraïners moeten brengen en de overtuigingen die hen overeind houden tegenover de grote overmacht van Rusland. Hij is sterk van mening dat zij onze hulp nodig hebben, ‘ze vechten ook voor onze Europese idealen.’

Kaarten à 12,50: https://www.koningskamer.nl

Donderdag 17 oktober 2024
Koningslaan 2b
Aanvang: 20.00 uur

gepubliceerd op 14 oktober 2024