Donderdag 16 februari om 20.00: Koningslezing met Michel Krielaars

door Ellen de Jong

Op donderdag 16 februari houdt journalist en schrijver Michel Krielaars een Koningslezing in de vorm van een muziekprogramma rond zijn boek De klank van de heilstaat. Musici onder Stalin.

Het is volgens Michel Krielaars veelzeggend over het leven in een dictatuur, waarin kunstenaars en intellectuelen niet kunnen doen wat ze willen. Aan de hand van de levens van musici brengt Krielaars de muzikale Sovjettijd tot leven. Michel Krielaars (1961) is historicus en deed Slavistiek als nevenstudie en is werkzaam als journalist en schrijver. Krielaars is chef van de boekenredactie van NRC en schrijft wekelijks over literatuur. Daarvoor was hij jarenlang correspondent in Rusland, waar hij vele reizen maakte voor zijn werk.

Zijn boek ‘Oorlog met Rusland’ verscheen in 2022. Eerder verschenen zijn romans ‘Meeuw’, ‘En het dansen gaat door’ en ‘Afkomst’, zijn verhalenbundel ‘Vanillevla met frambozen’ en zijn non-fictiedebuut ‘Het brilletje van Tsjechov’.’ Reizen door Rusland’, waarmee hij lovende kritieken oogstte en de Bob den Uyl Prijs 2015 won. Muzikale omlijsting door mezzosopraan Henriette Schenk en pianist Irina Antonova.

U kunt zich opgeven via de website van de Koningskamer op  www.koningskamer.nl

gepubliceerd op 13 februari 2023