Koningspreek op 22 januari om 10.30 met Frènk van der Linden

door Ellen de Jong

Op 22 januari houdt Frénk van der Linden een Koningspreek. Van der Linden is freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof, en maakt tv-documentaires voor omroepen als KRO-NCRV, Max en BNN/VARA. ‘En altijd maar verlangen – De liefdesoorlog van mijn ouders’ heet het nieuwe boek van Frénk van der Linden dat in 2021 uitkwam. Zijn ouders wisselden na hun bittere scheiding veertig jaar lang geen woord. Nu beiden zijn overleden, heeft Frénk hen honderd innige en indringende brieven geschreven over beminnen, haten, wraak en vergeving. We blijven allemaal tot onze laatste zucht in gesprek met onze ouders – of we het willen of niet. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad. De dienst wordt geleid door ds. Pieter Lootsma.

De muziek wordt verzorgd door Mylou Frencken; zij zingt en speelt piano.

De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist

Hier vindt u de Orde van dienst NB Frenk van der Linden 22jan23v17jan

De collecte voor deze dienst zal bestemd zijn voor een nader bekend te maken doek ter keuze van de spreker.

gepubliceerd op 15 januari 2023