18 december om 10.30: koningspreek met Arjo Klamer

door Ellen de Jong

Op zondag 18 december om 10.30 verwelkomen wij Arjo Klamer op de kansel. Arjo Klamer is gasthoogleraar humane economie aan de Vrije Universiteit. Hij staat voor een economie die gericht is op het realiseren van belangrijke waarden. Het doel zou moeten zijn de ontwikkeling van kwaliteiten in plaats van de toename van kwantiteiten. Hij geeft wereldwijd workshops, publiceert wetenschappelijke artikelen en boeken, en schrijft columns in verschillende dagbladen; deze hebben vooral een economische invalshoek. Daarnaast is hij maatschappelijk actief als bestuurder van onder meer filosofie oost west, akademeia, en de vrije hogeschool, en was hij politiek actief in zijn woonplaats Hilversum. Arjo Klamer is geboren in de pastorie van Westernieland (waar Freek de Jonge ook geboren is) en kreeg het preken mee in zijn opvoeding. Hij preekt regelmatig in vrijzinnige gemeentes. De dienst (vrije toegang) wordt geleid door ds. Annegien Ochtman-de Boer.

N.B. de Koningspreek van Emily Ansenk is door omstandigheden verplaatst naar najaar 2023

Op het orgel speelt Marien van Vliet.

De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist

Voor deze dienst is de bestemming van het collectegeld voor Medische Hulp Bootvluchtelingen. U kunt de QR-code gebruiken of overmaken naar het IBAN -nummer van de gemeente : NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum.

 

gepubliceerd op 11 december 2022