Zondag 29 mei: kerkdienst om 10.30 met André Meiresonne

door Ellen de Jong

Aanstaande zondagmorgen 29 mei gaat André Meiresonne ons voor.

Meiresonne noemt zichzelf de dominee van de ongelovigen. Op zijn Linkedin-pagina schrijft hij het volgende:

Spreken en schrijven over levensvragen. En het daar met mensen over hebben. Niet over de zin van het leven. Want daar kom je toch niet achter. Wel over zin ín je leven. Dat doe ik bij organisaties en bedrijven, in workshops en voordrachten. En ik ben steeds vaker voorganger in de kerk.
Op mijn manier vertel ik hoe je naar de wereld kunt kijken. En hoe je het in dit leven naar je zin kunt hebben. Meestal door meer te genieten van wat er is. (Er is zoveel om van te genieten, zie je het ook?!) En door je minder zorgen te maken over alles waar je toch invloed op hebt (het gros van de dingen). En –belangrijk!– er op te leren vertrouwen dat het leven misschien wel goed is.
En het belangrijkste, zoveel mogelijk houden van de mensen het dichtst om je heen.
Ooit ben ik opgeleid als bestuursjurist. Werkte in de communicatie en marketing. Daarna als trainer en coach. Nu volg ik, na een pre-master Humanistiek, de master Spiritual Care aan de Vrije Universiteit.
Want ik wil graag predikant worden.
Daarvoor is het nodig mezelf beter te kennen – om van anderen meer begrijpen. Dat begint met luisteren, eerst naar mezelf, en dan naar anderen. En mezelf laten kennen – durven laten kennen.

André Meiresonne heeft een website waarop meer te lezen is.

Geert Omta speelt op de piano.

De dienst is live en achteraf te bekijken en te beluisteren via kerkdienstgemist.nl

De helft van het collectedoel op deze zondag is de stichting Viore, de andere helft zal voor onze eigen gemeente zijn.

U kunt de QR-code gebruiken of overmaken naar het IBAN -nummer van de gemeente : NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum.

 

 

gepubliceerd op 22 mei 2022