Kerkdienst op zondag 1 mei 10.30 met Alexander Overdiep

door Ellen de Jong

Het thema van de dienst is ’Zuiver of van waarde?’ Alexander gaat in op de Nieuwe Bijbelvertaling die eind oktober vorig jaar uitkwam.

Alexander Overdiep is voor de meeste kerkgangers geen onbekende.

Hij heeft geen traditionele predikantenopleiding, maar heeft al sinds 2004 een officieel ‘preekconsent’ (bevoegdheid als voorganger).

In een verder verleden leidde Alexander de ‘boekenkring’ in onze gemeente en in aansluiting daarop jarenlang de Bijbelleeskring. Een periode waarin hij voor de jongeren ook de ‘Soepgroep’ leidde. Hij was langjarig lid van de Communicatiecommissie en bijvoorbeeld de bouwer van onze website, die hij ook ruim tien jaar beheerde. Hij was ook een aantal jaren lid van de Liturgiecommissie van onze Gemeente.

Namens de Remonstrantse Broederschap zat hij in het Bestuur van de IKON en ontwikkelde de huidige landelijke Remonstrantse huisstijl.

Hij maakte van 2000 tot 2004 deel uit van het landelijk bestuur van de Remonstrantse Broederschap: de Commissie tot de Zaken.

Namens de Remonstranten zit hij sinds 2013 in het bestuur van de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied: de producent van het Liedboek en de Broederschap vertegenwoordigt hij al een aantal jaar in het Interkerkelijk Overleg in Overheidszaken.

Anderen kennen hem als lid van de Bussumse Gemeenteraad.

En nog weer anderen kwamen hem jarenlang tegen als adviseur op het gebied van industriële energiebesparing namens verschillende partijen zoals het Ministerie van EZ of TNO.

Of als parttime docent aan de Universiteit Utrecht of bij de SRM.

Daarnaast is hij echtgenoot, vader van een drieling en trotse grootvader.

Marien van Vliet begeleidt de dienst op het orgel. Hier vindt u de Liturgie 1 mei 2022

 

De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist

 

De bestemming van het collectegeld zal voor helft voor de voedselbank Naarden Bussum zijn, de andere helft is bedoeld voor onze eigen kerk. U kunt de QR-code gebruiken of overmaken naar het IBAN -nummer van de gemeente : NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum.

gepubliceerd op 25 april 2022