Goede Vrijdag 15 april om 20.00: Kerkdienst met dr. Tjaard Barnaard. Pieter Lootsma

door Ellen de Jong

Vrijdag 15 april vieren we Goede Vrijdag met dr. Tjaard Barnard.

Op zijn website schrijft Tjaard:’ Op dit moment ben ik alweer meer dan twintig jaar dorpsdominee in Rotterdam. Dat is natuurlijk gekkigheid om de enige wereldstad van Nederland als een dorp aan te duiden. Maar het gaat er mij meer om, dat ik als predikant in de grote stad graag de menselijke maat vasthoud. Het contact met de mensen in de kerk en de belangstellenden daaromheen  vind ik de kern van het predikantschap. Zoals je dat ook in een klassieke dorpskerk zou doen. Zo dorps is de Remonstrantse Gemeente Rotterdam natuurlijk niet. We proberen recht te doen aan de moderne tijd. Staan open voor de ontwikkelingen in cultuur, wetenschap en maatschappij. Maar we proberen vooral ook recht te doen aan de mens. We zijn een grote gemeente waarin veel kan, maar tegelijkertijd een kleine gemeenschap waarin je elkaar kunt kennen.

 Marcus van der Heide bespeelt het orgel.

Hier klikt u voor de Orde van dienst Goede Vrijdag 2022

 De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist

 

 

gepubliceerd op 5 april 2022