Zondag 19 september om 15.30: afscheid van ds. Friso Boogerd

door Ellen de Jong

Op zondag 19 september nemen wij afscheid van Friso als onze gemeentepredikant. Friso gaat met emeritaat maar blijft met zijn vrouw Alice deel uitmaken van onze gemeente.  Wij gaan zijn prachtige en altijd met aandacht en zorgvuldigheid voorbereide diensten enorm missen. Wij bedanken hem voor alle weloverwogen adviezen, lieve zorgen en alle waardevolle bijdragen die we van hem hebben mogen ontvangen. Wij hopen Friso nog vaak in onze kerkbanken te mogen begroeten.

Thema van de dienst is The Sheep Song. Aan de hand van een moderne Vlaamse fabel van FC Bergman en een psalm worden autonomie en kwetsbaarheid belicht.

Aan deze dienst werken muzikaal mee:

Orgel:                                Marien van Vliet

Alt/mezzosopraan:         Nicoline Bovens

Bas/Piano:                       Mitchell Sandler

Saxofoon:                         Michiel van Dijk

 

De alt/mezzo Nicoline Bovens  studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij is werkzaam in het Groot Omroepkoor. Daarnaast treedt zij op als soliste in opera- en oratorium producties.

De van oorsprong Amerikaanse bas Mitchell Sandler studeerde aan de universiteit van California te Berkeley en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Michiel van Dijk is saxofonist, klarinettist, improvisator, componist, editor, filmmaker. Hij studeerde klassiek- en jazzsaxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij respectievelijk Leo van Oostrom en John Ruocco

En natuurlijk bespeelt Marien van Vliet het orgel.

Na de dienst worden er enkele woorden tot Friso gericht en is er vervolgens een drankje met een hapje in een tent in de voortuin (tot 18.00 uur).

Klikt u hier voor de Liturgie 19 september

De dienst zal worden gestreamd via Kerkdienstgemist. Klik hier:

U kunt zich in de week voorafgaande aan de zondagsdienst vanaf maandagochtend voor maximaal 2 personen aanmelden (tot uiterlijk de vrijdag voor de dienst tot 12.00 uur), via een e-mail naar Cornélie van Oosten Slingeland. Klikt u hier voor haar e-mailadres. Geeft u ook aan of u met meerdere personen uit eén huishouden komt. U ontvangt zaterdag bericht als u bent toegelaten. Aangezien we veel belangstellenden verwachten, is het noodzakelijk een vaccinatiebewijs mee te nemen of een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur.

De collecte is deze dienst bestemd voor de Voedselbank Naarden Bussum en voor onze eigen kerk. U kunt de QR-code gebruiken of overmaken naar het IBAN -nummer van de gemeente :

NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum. U kunt ook de QR-code gebruiken

 

 

gepubliceerd op 31 augustus 2021