Zomercursus Duits Idealisme door Wim Dooge op wo 11, do 12 en vr 13 augustus, er zijn nog enkele plaatsen

door Elsbeth Oskamp

Zomercursus: Het Duits Idealisme

Twee jaar geleden behandelde Wim Dooge het leven van Goethe en enkele van zijn belangrijkste werken. Vorig jaar bespraken we de vroege Romantici, zoals Friedrich Schlegel en Novalis. Dit jaar staan we stil bij de opkomst van het Duits Idealisme – DE filosofische stroming uit diezelfde tijd, zeg maar van 1780 tot 1830 – door met u in volgelvlucht de drie belangrijkste filosofen onder de loep te nemen: Fichte, Schelling en Hegel. Het is een filosofische stroming die tot op de dag van vandaag een grote invloed heeft op het Westerse denken.

De data zijn: 11, 12 en 13 augustus 2021, s ’middags van 15.30 tot 17.00 uur.

Kerkzaal Remonstrantse kerk, Koningslaan 2b, 1405 GL  Bussum; 7 euro per lezing.

Namens de kerkraad het verzoek u vanaf heden aan te melden tot 1 augustus a.s. bij wdooge@planet.nl.

gepubliceerd op 7 augustus 2021