Zondag 16 mei: intrededienst ds. Pieter Lootsma door ds. Friso Boogerd

door Ellen de Jong

Op zondagochtend 16 mei komen we voor het eerst weer bij elkaar. Met maximaal maar 30 mensen wel te verstaan, maar toch. In de dienst zal Pieter Lootsma bevestigd worden als onze predikant. Aan deze om meer dan één reden feestelijke dienst werken mee: ds. Friso Boogerd, ds. Pieter Lootsma, Marien van Vliet (orgel), Anna Jacobs, Wim Dooge en Machtelien Visser die samen een ad hoc koortje vormen en met twee musici van het Groot Omroepkoor:

Nicoline Bovens (mezzosopraan) en Mitchell Sandler (bas/bariton en piano). 

De alt/mezzo Nicoline Bovens  studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij is werkzaam in het Groot Omroepkoor. Daarnaast treedt zij op als soliste in opera- en oratorium producties. Ook heeft zij ruime ervaring met kamermuziek: zij zong in de vokale kwartetten Songcircle en Hilversum 5 en trad op met  onder andere Slagwerkgroep Den Haag, Calefax Rietkwintet en het Ivesensemble.

De van oorsprong Amerikaanse bas Mitchell Sandler studeerde aan de universiteit van California te Berkeley en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2002 is Mitchell werkzaam bij het Groot Omroepkoor. Hij treedt ook op als solist in opera en oratorium. Daarnaast zingt hij in Pocket Opera (www.pocketopera.nl). Mitchell is behalve zanger ook componist en arrangeur. Zomers geeft Mitchell les in Tsjechië bij de La Pellegrina muziekcursussen (www.pellegrina.net). Hij is een gecertificeerde taijiquan instructeur.

Klikt u hier voor de Liturgie 16 mei

U kunt zich in de week voorafgaande aan de zondagdienst vanaf maandagochtend voor maximaal 2 personen aanmelden (tot uiterlijk de vrijdag voor de dienst tot 12.00 uur), via een mail  naar s.h.westra@hotmail.com Geeft u ook aan of u met meerdere personen uit één huishouden komt. Er wordt een aanmeldingslijst opgesteld, waarbij we zo eerlijk mogelijk de beschikbare plaatsen toewijzen. Er wordt telkens gekeken wie al eerder een plek heeft gekregen. Zo denken we alle aanmelders een eerlijke kans op een plek te geven. U ontvangt zaterdag bericht als u bent toegelaten.

De collecte is deze zondag bestemd voor de stichting Viore en onze eigen kerk.

U kunt gebruik maken van deze QR code

of overmaken op het Ibannummer van onze kerk:

NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum

 

gepubliceerd op 3 mei 2021