Online beraadsdag ‘Mijn held en ik’ op 13 maart

door Ellen de Jong

Vanuit de landelijke Remonstranten: Op 13 maart van 10.30 tot 13.15 uur bent u heel welkom bij onze (online) beraadsdag ‘Mijn held en ik’.  De inleidende presentatie wordt verzorgd door Trouw-columnist Stevo Akkerman. Er is plek voor 80 deelnemers, dus ben er snel bij. We leggen je van tevoren graag uit hoe je Zoom kunt gebruiken, laat dat je niet weerhouden van deelname.

Helden zijn er in vele soorten en maten. Je kunt ze bewonderen, je door hen laten inspireren, er zelfs een beetje jaloers op zijn. Helden kun je overal vinden, in je eigen leven, in een film of serie, in de bijbel. Wat brengen helden jou en hoe kunnen ze een rol spelen in je levensbeschouwing? Tijdens deze beraadsdag verkennen we dat. We doen dat online via Zoom. Vanuit je luie stoel of van achter de keukentafel kun je je laten inspireren door de inleidende presentatie, muziek, een column en een aantal persoonlijke gedachten van predikanten. Tijdens de workshopronde kun je je interesse volgen: er zijn workshops over poëzie, klimaatactivisten, helden in films, Franciscus, helden die kunnen irriteren, contextueel bijbellezen, etc. Voor elk wat wils dus. Na de workshopronde delen we virtueel met elkaar de lunch en sluiten we af met een liturgisch moment.

Opgave: info@remonstranten.org

Over het thema is het boekje ‘Mijn held en ik’ geschreven. Dit boekje is nog te verkrijgen via het landelijk bureau. Bestel het boekje via de webshop of met een mailtje naar info@remonstranten.org.

 

 

 

 

gepubliceerd op 22 januari 2021