10 januari en 17 januari om 17.10 : Jacobine op NPO 2- Kijkt u mee?

door Ellen de Jong

Jacobine op 2 van de KRO-NCRV en de Remonstranten slaan de handen ineen en maken een speciaal tweeluik op televisie vol bijzondere gasten die hun licht laten schijnen op de toenemende polarisatie én hoe we deze een halt kunnen toeroepen. De eerste uitzending is op 10 januari om 17.10 uur op NPO 2. De tweede aflevering volgt dan op 17 januari op hetzelfde tijdstip.

 

De coronacrisis heeft veel weeffouten in onze samenleving aan het licht gebracht. We zien de tekortkomingen in onze gezondheidszorg, economie en het onderwijs. Dat zorgt voor spanningen en verdeeldheid. Hoe gaan we daar mee om?
In het eerste deel van dit bijzondere tweeluik ontvangt Jacobine Geel in de remonstrantse Geertekerk drie gasten die elk op hun eigen manier bijdragen aan het debat over de verdeeldheid in onze samenleving.

 

Remonstrants predikant Joost Röselaers vertelt ons meer over één van de thema’s die de Remonstranten dit jaar bezighoudt. Hoe kunnen wij als geloofsgemeenschap een brug slaan tussen verschillende groepen mensen? Met onderwijzer Lucelle Comvalius bespreekt Jacobine de rol van het onderwijs in het tegengaan van polarisatie. Hoe kunnen scholen bijdragen aan het debat en voor verbinding zorgen? Auteur Bas Heijne spreekt over hoe we solidair kunnen zijn naar anderen in een wereld die steeds verder versplinterd lijkt te worden.

 

Remonstrants predikant Claartje Kruijff geeft in een persoonlijke column haar kijk op de toenemende polarisatie.

gepubliceerd op 9 januari 2021