Kerkdienst zondag 11 oktober: ds. Kim Magnee

door Ellen de Jong

Zondag 11 oktober komt ds. Kim Magnee naar onze kerk aan de Koningslaan. De dienst begint om 10.30.

Ten overvloede: de Koningspreek in de Grote Kerk in Naarden gaat niet door.

Voor deze dienst kunt u zich via Eventbrite opgeven. U klikt dan hier.

Dit schrijft Kim Magnee vanuit haar ‘standplaats’Gouda over zichzelf: Sinds september 2000 werk ik als predikant in de Federatie en ik voel me erg thuis in deze kleine vrijzinnige geloofsgemeenschap. Toen ik destijds aan mijn studie theologie begon, wist ik helemaal niet zo zeker of ik wel dominee wilde worden. Maar zo tijdens de opleiding ben ik er toch naar toe gegroeid, het is een vak dat veel voldoening geeft en bij me past.Het boeiende aan het predikantschap vind ik dat ik steeds bezig ben met wat er echt toe doet voor mensen en in de wereld. Dat wil overigens niet zeggen dat het allemaal heel zwaar is waar ik mee bezig ben. Natuurlijk kom ik in aanraking met de moeilijke kant van het leven, maar ik hoor net zo vaak vrolijke en inspirerende dingen van mensen. En juist die balans tussen die twee kanten van het leven, maakt dat ik mijn werk zo de moeite waard vind. Bovendien is het dominees-vak heel breed en afwisselend. Dat ik het hier zo naar mijn zin heb, komt zeer zeker ook door de manier waarop de leden en vrienden van de Federatie bij onze geloofsgemeenschap betrokken zijn: open, actief en geïnteresseerd. Er kan veel en mensen zijn oprecht bij elkaar betrokken.

gepubliceerd op 28 september 2020