Pinksterviering 31 Mei: hoogleraar Christa Anbeek

door Ellen de Jong

De landelijke Pinksterdienst van hoogleraar Christa Anbeek op 31 mei vindt u:  hier.

Deze bijzondere pinksterviering is helemaal buiten, op landgoed de Hoorneboeg, opgenomen. We beginnen in de duisternis van de vroege ochtend en zien het langzaam licht worden. Dansers van De Dutch Don’t Dance Division verbeelden het pinksterverhaal in dans.

In de afgelopen weken publiceerden de Remonstranten diverse online vieringen. De studenten van het seminarium gooien het speciaal voor het feest van Pinksteren over een andere boeg. De viering begint in het donker van de nacht, waarin licht wordt gebracht door twee jonge kinderen. De zon komt langzaam op, de inspiratie daalt neer met dans, muziek en dialoog. Een brief van Christa Anbeek en een zegen voor deze zondag – en andere dagen – maken dit ochtendgebed compleet. Laat je verrassen door deze veelkleurige viering, zoals past bij een Pinksterfeest in lockdown.

gepubliceerd op 29 mei 2020