Zondagmorgen 19 november om 10.30: koningspreek met Emily Ansenk

door Ellen de Jong

Aanstaande zondag bent u van harte welkom voor een Koningspreek door Emily Ansenk in onze kerk aan de Koningslaan.

Thema: ‘Kijken met de ogen van de ander.’

Klikt u hier voor de Orde van dienst Naarden-Bussum 19-11-2023

Emily Ansenk (1970) is kunsthistorica en sinds september 2019 directeur van het Holland Festival. Van 2008-2019 was zij directeur van de Kunsthal Rotterdam. Eerder was zij oprichter en directeur van het particuliere Frisia (later Scheringa) Museum te Spanbroek, Noord-Holland (1996-2008) en curator van de ING Collection (1995).

Ansenk is als algemeen directeur van het Holland Festival verantwoordelijk voor zowel het artistieke als zakelijke beleid. Ook in de Kunsthal was zij verantwoordelijk voor het artistieke programma en de organisatie. Zij heeft vele artikelen en catalogi op haar naam staan en maakt deel uit van een aantal raden van toezicht.

 

Emily Ansenk groeide op in Bussum en is een van de drie dochters van Pieter en Maud Ansenk, beiden tot hun dood (2020 en 2022) zeer betrokken bij onze gemeente. Emily deed lang geleden mee aan ons kerstspel!

 

De dienst wordt geleid door ds. Annegien Ochtman-de Boer. Petra Niessen (zang) en Emil Blomberg (piano) zochten aan de hand van het thema muziek uit en aan het orgel zit Cees van der Poel.

 

De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist

De collecte die altijd voor de helft bestemd is voor onze eigen kerk, zal voor de andere helft besteed worden aan een door de spreker te bepalen doel.

 

Collectes

Voor de collectes kunt u gebruik maken van onze QR code, die u hieronder aantreft.

Mocht u liever willen overmaken naar onze bank dan kan dat natuurlijk ook:

Het IBAN -nummer van de gemeente is:

NL 90 INGB 0000 300652 t.n.v. Remonstrantse Gemeente Naarden Bussum

 

 

 

 

 

 

gepubliceerd op 8 oktober 2023