Zondagmorgen 3 maart om 10.30: koningspreek met Geert Corstens

door Ellen de Jong

Op zondag 3 maart as zal Geert Corstens, voormalig president van De Hoge Raad der Nederlanden een koningslezing houden met als thema ‘Vergeving in het recht’. Deze preek past in het thema ‘vergeving’ dat ook het afgelopen najaar centraal stond in de koningspreek van Mpho Tutu van Furth.

Geert Corstens (1946) was officier van justitie in Arnhem, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en lid van de Hoge Raad der Nederlanden, laatstelijk president van dit college. Bij zijn afscheid van de Hoge Raad publiceerde hij: De rechtsstaat moet je leren, dat in het Engels (Understanding the Rule of Law) en in het Russisch is vertaald. In mei 2023 publiceerde hij Onze rechtsstaat, Strijdbaarder en weerbaarder, waarin naast hoofdstukken over de rechtsstaat ook een beschouwing over vergeving is opgenomen en een autobiografisch hoofdstuk.

Hij houdt zich ook bezig met velerlei andere onderwerpen als de constitutionele positie van de rechter en hij publiceerde verschillende malen in het Hollands Maandblad. Hij is voorzitter van de Stichting Leerstoel Uytenbogaert (over verdraagzaamheid) en fungeert als Appointing Authority bij het Iran United States Claims Tribunal. Daarnaast ontving hij enkele eredoctoraten en onderscheidingen.

De dienst wordt geleid door predikant Joost Röselaers. De muziek wordt verzorgd door Karin Brunt (mezzosopraan) en Karina Kantarova (vleugel).

Aan het orgel: Cees van de Poel

Graag verwelkomen wij u voor deze dienst om 10.30 uur op Koningslaan 2b. Hier zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

De dienst wordt gestreamd via Kerkdienstgemist.

 

 

gepubliceerd op 3 september 2023